söndag 27 december 2015

3 Lakpass avverkade

Har nu i Juletider varit och knackat Lake tre gånger i hopp om att lura ett större exemplar. Det har dock gått väldigt trögt det med. Har Fått 4 Lakar varav den största kanske var på drygt ett kilo. Första kvällen kom det upp en fin fisk på 4,5kg+ och den andra kvällen på 3,71kg. Så det går fin fisk där, gäller bara att ha lite flyt att man ska pricka en själv. :) Mycket trevliga kvällar och man vet aldrig vad man får på kroken. Cyklar, strumpbyxor, grenar och pakethållare har kommit upp. Sista turen tog jag en promenad och hittade en riktigt äcklig tomtedocka jag stoltserade med. Haha. Får se om man åker upp något mer framöver! Tack alla iblandade för trevliga kvällar.

//Niklas

Riktig psykotomte!

Liten Lake som ändå gav värme den kalla kvällen.

lördag 26 december 2015

Lakfiske på G

Idag blir det ännu ett Lakpass med eliten! Hoppas man kan charma någon fet dam idag.
/Niklas

fredag 25 december 2015

Ny blogg uppstartad Svanlunds fiske.

Jag har startat upp en ny blogg som heter Svanlunds fiske så hädanefter har jag och Niklas varsin blogg att skriva på. Detta för att jag dels tycker  att det är kul med en egen blogg och dels för att det ibland blir lite tätt mellan inläggen då vi fiskar olika fisken samma dagar ibland. Väl mött på nya bloggen och Gott nytt år till alla./ Anders

torsdag 24 december 2015

God jul!

Önskar alla en riktigt god jul! En liten Lakerapport kommer i dagarna..

/Niklas

fredag 18 december 2015

Skrubbor = räddaren i nöden :)

Jag hade tänkt att meta lite i en å idag men jag misstänkte att det kunde vara högt vatten efter allt regnande. Hur som helst åkte jag iväg i morse för att kolla. Oj oj högvatten var bara förnamnet av å fåran syntes nästan ingenting. Det såg mer ut som en sjö alltihop. Omöjligt att ens komma till. Dags att ta till plan b. Bara att köra tillbaks  alla mil igen och testa lite skrubbafiske i närmsta hamn. Tur att jag hade mask med till agn, det funkar lika bra på skrubba som räka eller sill.Jag kutade runt lite på bryggorna i hamnen men inga firrar syntes till. Då det var ett ställe jag bara fiskat på en gång förut och då blev det inget, så är man lite osäker. Men helt plötsligt följde en skrubba efter när jag vevade upp. Bara att släppa i igen och direkt så tog den masken. Finns det en så finns det ofta fler, inte alltid men som sagt ofta. Jag såg en från bryggan som låg på botten som jag fiskade på men den ville inte äta. Men det fanns fem till i närheten som var hungriga så sammanlagt sex stycken blev det till slut. Storleken på skrubborna var typ 4-5 hg. Som vanligt när jag fiskar skrubba så fick alla simma tillbaks igen.Tur att man kan växla om fisken om något fiske inte funkar Det är inte kul att åka hem igen utan att fått fiskat alls :) Snart är det julafton och det är 7-10 grader varmt här i Göteborg så isfiske känns långt borta just nu om man ska vara kvar här. Tur det finns skrubbor i alla fall. / Anders

fredag 11 december 2015

Ett litet fiske innan regnet.

Jag åkte iväg en sväng i morse ner mot halland för att kustmeta lite grann, tänkte testa något nytt som inte låg för långt bort. Enligt rykten hade det kommit upp några fina plattisar nyligen där jag skulle testa först. Det skulle börja regna och blåsa vid 12 tiden enligt prognosen. Jag hoppades att det i alla fall skulle bli några timmars fiske innan regnet skulle komma.

Innan blåsten och regnet

Botten kändes helt okay för plattisar  men inga napp fick jag på dom 2 timmar jag fiskade där.
Å andra sidan säger 2 timmar inget men att stå i ösregn är inget kul. Jag får pröva igen vid ett annat tillfälle. Stannade till i en hamn på hemvägen och testade en kort stund när det var tillfälligt uppehåll vilket resulterade i en skrubba.

Dagens fisk

Men det började att blåsa och regna strax igen så då drog jag hemåt. Skönt att komma ut lite med spöt ett tag i alla fall. Dom lovar sol och svagare vindar i helgen men då jobbar jag men jag hoppas att man kan läsa lite rapporter från andra som är lediga och har möjlighet att fiska. Lägger in en bild från hamnen nedanför Lindholmen när Helga härjade som värst. Inga dåliga vågor för att vara så långt in. Tur att granen stod kvar i alla fall./Anders


Helga härjar

torsdag 3 december 2015

Jag fick i alla fall fisk.

Ledig och det var vindstilla, då fick det bli ett par timmars skrubbafiske tänkte jag. Perfekta förhållanden med lagom ström och ganska klart vatten trots allt blåsande och regnande som varit den senaste tiden . Men inte var det några skrubbor hemma idag heller, efter två timmar utan någon skrubba tröttnade jag. Jag blev dock inte helt fisklös då några vitlingar typ lika stora som agnet nappade.


Två skrubbabomturer i rad nu, inte kul :( Jag fick ett rejält bottennapp som följde med upp och det visade sig bestå av ett välbestyckat tackel modell Öresund. Det var till ock med försett med en gäddtafs för säkerhets skull. Om någon skulle känna igen tacklet så kan det återlämnas mot skälig hittelön :)


Man fick i alla fall ett par timmars fint väder att njuta av mellan alla stormar och allt regnande. I natt ska ju nästa storm Helga komma in på västkusten, inte kul. Några granna fåglar dök upp och satte sig på klipporna en bit i från mig. Vilken sort är jag inte säker på men möjligen hägrar. Fåglar är inte min starka sida precis.Och dom var en bra bit ifrån mig dessutom.


Bara att ta  nya tag. Snart är det vår. Eller kanske is.//Anders