tisdag 26 augusti 2014

Hemmafiske

Då vädret inte varit på sitt bästa humör den senaste tiden , blåst , regn , höga vattenflöden m.m så har man inte kunnat göra dom fisken man egentligen skulle vilja göra. Jag har i alla fall fiskat lite hemmavid i Säveån där vattenståndet varit högt men fiskbart. Det har resulterat i mörtar, braxnar och björknor på feederfiske. Alla i beskedliga storlekar men tillräckligt för lite ryck i linan. Skönt att ha  närvatten där man kan stilla den värsta fiskehungern. Det är lätt att glömma sina hemmavatten då man tenderar att åka allt längre när man ska fiska. Nu får vi hoppas att vädret stabiliserar sig så att hösten blir fin.//Anders

Standardbralle typ 2,5 kg 

söndag 24 augusti 2014

Riktigt dåligt fiske.

Helgens 2 nätter slutade med en liten landad Ål samt en tappad. Körde ihop med Andreas så det var ingen vidare helg. 6 spön och 2 kontaker. Andreas i särklass sämsta fiske hittils i Landsjön. Dessutom regnade det mycket mer än lovat så låg mest inne i tältet. Bara ta nya tag. :)

/Niklas

lördag 23 augusti 2014

Ålfiske

Tillbringar helgen i jakt på Ål. Första natten var helt död. Hoppas på bättre fiske i natt!

/Niklas

söndag 17 augusti 2014

Blandat i Nossan

Åkte iväg igår för att ta ett pass feederfiske i den vackra ån Nossan. Det var risk för både regn och åska men jag chansade och hade tur, hörde åska runtomkring hela dagen men inte en regndroppe kom där jag satt och fiskade. Det började bra med både björknor och en fin färna nästan direkt men tendensen för dagen var att ju närmare kväll desto sämre blev fisket. Jag skramlade ihop 4 arter i alla fall mört , braxen, björkna och färna. Största björkna för dagen var på 680 gr. Lite långt mellan dom vettiga huggen var det ibland, mycket småmörtsnapp  som störde mest hela dagen. Jäkligt kul fiske i alla fall. //Anders

Nossan

torsdag 14 augusti 2014

Normalbraxen och lite annat

Jag har fiskat ett par tillfällen efter mört  hemmavid  senaste veckan, testat lite nya ställen i hopp om stormört. Jag har kommit upp till 480 gr och det får väl anses som ok men vi har tidigare fått mört på strax under 7 hg i älven. Men det är stora ytor att fiska av och någonstans står det kanske en 8 hg s och väntar, vem vet. Jag körde även ett mete i går kväll som resulterade i 2 björknor och en braxen. Braxen vägde ca 2,5 pannor, den var liten nu sedan man fiskat i Rögle dammar men den fightades nästan mer än alla Braxnar tillsammans som vi fick i Rögle. Nu verkar sommarvädret ha försvunnit och hösten närmar sig med kortare dagar och längre nätter, men misströsta inte för det finns alltid något att fiska efter :). //Anders

Normal hemma lBraxen

Fin Mört

torsdag 7 augusti 2014

Lyckad premiärtur till Rögle dammar!

Vi har pratat om det länge, men det var nu i Tisdags vi äntligen kom till skott att packa all packning och dra ner till Skånska Rögle dammar med hoppet om att landa någon fin Braxen och ha en mysig tur med damerna. Tanken var först att köra en två dagars men det slutade med att vi var så nöjda efter 22 timmar att vi packade ihop och åkt hem en dag tidigare.
Vi började med att ta vägen in om Fiskekompaniet där Calle bjöd på lite värdefulla tips (Stort tack Calle!). Någon timme senare var vi på plats och började spomba våra platser med partiklar och pellets.

 
Redan efter två timmars fiske signalerar mitt spö fisk och jag går fram och känner att något sitter på. Kändes ungefär som att veva hem en plastpåse, men när fisken kommer nära ser vi att det är vad vi kom hit för. En Brax mycket större än vad vi tidigare sett. Grymt! Då var resan redan lyckad.



Dryga 5kg Brax

Ett par timmar senare var det farsans tur att bända! Då var resan lyckad för honom också! Kändes riktigt bra då att vi redan uppnått målet med trippen efter så få timmar.

Dryga 5kg Brax i hand på en glad gubbe!
Nästa hugg kom in på natten och blev mitt nya PB på 5720gram.


Nästa fisk blev också turens största på fina 6040gram till farsan!


Sedan kom det bara upp mindre fisk under kväll/morgon. Vi beslöt oss att packa ihop vid 13 tiden och lät spöna ligga i. Mitt under packningen sög det till ännu en gång och ytterligare en 5a kom upp och satte punkt för denna turen.
För att vara första turen ner dit så hade vi inga större förväntningar. Vi hade varit supernöjda med varsin fisk och detta Braxbonzana var inget vi väntat oss. Känns som vi hade riktigt tur att sitta på rätt plats, rätt tid och med rätt metod. Semestern kunde inte slutat så mycket bättre. Detta lever man länge på!
//Niklas


Grym kväll över damm 4!







tisdag 5 augusti 2014

Bra start i Rögle!

Är nere i Rögle och fiskar, började sen eftermiddag och har haft turen att redan landa varisin Bralle på dryga 5kg.  Känns riktigt skönt då man knappt hade några förväntningar för första besöket.

//Niklas

söndag 3 augusti 2014

Tungafiske

I går åkte jag och Niklas iväg för att kolla om det var några tungor hemma i det varma vattnet. Vi såg ett tiotal tungor men ingen av dom såg ut att vara över 250 gr, jag fiskade på flera stycken men det var bara en som ville äta masken, den högg omgående när masken presenterades. Vikt ca 150 gr. Vi såg även en piggvar som Niklas fiskade på, även den högg klockrent på masken. Storleken på den var dryga kilot.//Anders

Annan Tunga.