fredag 28 september 2012

Jiggfiske

 Idag blev det ett litet jiggpass i ett hemmavatten. När jag kom fram i morse var vattenståndet jättehögt, inte så konstigt så som det regnat. Nappade gjorde det ändå hyggligt. Fick en Abborre med en gång på ca 8 hg. Sedan högg det borrar med jämna mellanrum  hela passet, den största som jag fick vägde jag den var på 1190 gr helt ok. Även en öring behagade nappa på jiggen 44cm lång. En riktigt kul fisketur.//Anders

Jiggätare
Höstborre

fredag 21 september 2012

Inställd Öresundstur blev grym Abborre!


Hade planerat att åka ner till sundet idag men vädret var inte på våran sida så vi ställde in det sent i går kväll efter vi sett dom sista prognoserna. Ledig från jobbet som man var ville jag och pappa få blött några prylar i vattnet, trots spöregn så åkte vi för lite Abborrfiske. Väl framme såg stället ut som en mindre älv, högt vatten, och grymt sketet. Kändes inte så hett med andra ord. Men vi lyckades på några timmar få upp en handfull Abborrar där jag fick en grym toppfisk på 1780gram fördelat på 50cm! Får se hur det ser ut ikväll. Ser vädret något stabilt ut drar vi sundet imon istället. Ha det gött!

//Niklas

1780gram kärlek!


lördag 15 september 2012

Blåst och Braxen

Det eviga blåsandet har  gjort båt eller kustfiske omöjligt att ägna sig åt, så det har fått bli några kortare pass mete i småvatten dom senaste kvällarna. Det har resulterat i 6st Sutare och 2 st Braxar. Bra att man har några vindskyddade vatten i närheten att fiska i när kulingen härjar. Hoppas att det kan bli lite mindre blåst framöver så att man kan komma ner till Öresund och fiska nån ledig dag.//Anders

Braxen 2,52 kg

söndag 9 september 2012

Test vid Ringhals+Abborrjiggning

Jag och pappa tog en sväng ner till Ringhals idag för att testa lite om det var några Havsabborrar kvar där nere. Det var dåligt med dom idag, i alla fall utanför förbudsområdet. Känns ju helt klart hetare där man inte får fiska men vad gör man. Det enda vi fick på var en Fjärsning i STOR format, den släppte tyvärr när vi skulle lyfta upp den från klipporna som vi var tvunga att stå långt upp på då det var galet halt. Hur stor den var exakt är svårt att säga men grov var den.


På eftermiddagen körde vi lite jiggning efter Abborre. Det resulterade i 5 Abborrar med en topp på ca 8hg. Kul lättsamt fiske!
//Niklas
Jiggborre


torsdag 6 september 2012

Senaste fisketurerna

Det har blivit några mindre fisketurer på ett par timmar dom senaste dagarna.Vi har jiggat lite Abborre i Göta älv och fått en del upp till halvkilot, roliga fighter på lätta grejor. Igår var vi iväg för att meta lite Sutare.Resultatet blev 3 Sutare och en mört på 1,5tim, inga stora men dom är starka fast dom är små.  Det är värdefullt att man kan göra lite småturer i närheten där man bor för att dämpa det värsta fiskesuget ibland.Vi får hoppas att det blir en fin höst så att man kan komma ut och fiska då man är ledig.//Anders

BabySutare

Göta älv borre

onsdag 5 september 2012

Olles Spätta!

 Fick några bilder på Olle Johanssons fina Rödspätta på 1930gram han fick i Öresund förra veckan. Han var utan kamera vid fångst tillfället så blev några bilder hemma. Grattis till en grym fisk önskar vi! Hälleflundra från Bratten och denna fisk tagna med kort tids mellanrum av honom. Grymt fiskat. Får hoppas vädret blir stabilt framöver så man kan komma ut på lite kul fisken!
//Niklas

lördag 1 september 2012

Piggvarsfiske +Gullmarsfjorden

Niklas och Olles piggvarsfiske gick riktigt dåligt. Det blev inte en var och nästan inget annat heller under hela dagen, trots att dom körde med både levande agn , tobis och jiggar. Det kanske var för bra väder idag. Bara att ta nya tag. Själv var jag och frugan o yngsta sonen i Gullmaren i finvädret.
Det blev lite olika arter men inget speciellt. Berg o blågylta, gråsej, sandskädda , torsk, makrill , smörbult, glyskolja, vitling och stensnultra. Jockes torsk på 3,24 kg på lätta grejor blev dagens fight.
Givetvis återutsatt då torsken är fredad året runt i Gullmaren.//Anders

Jocke  pumpar 

Torsk 3,24 kg