torsdag 12 november 2015

Än är fisken igång.

I går blev det en spontanfisketur för att väderleksprognoserna visade uppehåll hela dagen vilket jag gillade. Regn tycker jag är förbaskat tråkigt när man fiskar. Vintern håller ju sig borta med så 10 grader varmt 11 november är ju helt ok. Även vatten temperaturen låg på 10 grader igår, typ samma som för en månad sedan. Ganska mycket för årstiden. Då jag är inne i en mete period så fick det bli feederfiske igen. Enkelt, roligt och spännande. Trögt var det från början men efter någon timmes fiske vek sig feedertoppen och en hyfsad id hade slukat brödbiten.


Idag hade jag beslutat mig för att sitta på samma ställe hela dagen och inte springa runt. För att se vad som hände under 7 timmars fiske utan att byta fiskeplats. Efter iden hände inget på någon timme igen innan en ny id fattade tycke för brödet. Den var betydligt mindre än den första. Sedan lugnt ett tag igen innan en hygglig färna nappade. Krokade av färnan och kastade i och direkt tog en id igen.


Efter det  hände inget på länge men dom sista timmarna gav en id till och en liten färna till. Även 3 mörtar vaknade till på eftermiddagen och blev sugna på bröd. Sedan var det dags att ge upp och åka hem igen.  Det blir korta dagar nu när det mörknar vid 16 tiden. För den som undrar om storleken på fiskarna så vägde jag ingen men det var inga jättar någon av fiskarna.//Anders

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar