söndag 13 juli 2014

10 Gradarn!

Var ju som sagt ute på 10 gradarn med Magnus och Mattias från Isola. Vi lämnade Hunnebostrand runt halv 11 tiden i Fredags, förstärkta med en annan KSK båt samt Olle Johansson med grabbar. Efter lite agnfiske och en riktigt behaglig utfärd på ett spegelblank hav började fisket  på dom grundare partierna. Drömförhållanden gav ett bra fiske med 7stycken Blåkäftar i våran båt. Det stog 3-3 för Magnus och Mattias innan jag fick en, blev ganska lättad då den kom upp ;).
Största Blåkäft fick Mattias som i båten vägde dryga 1100gr, i land på krönt våg 1090gr. Så om allt vill sig väl och ingen har fått någon större tidigare i dagarna kommer vi ha ett nytt rekord på arten! Grattis Mattias!
I Olles båt kom där upp Lubb på dryga 11kg, och några Blåkäftar. KSK Båten öppnade med en Långa på dryga 25kg i första släppet.
Efter några timmar på det grunda bar det av för ankring på lite djupare vatten! Där visade sig att fisket skulle vara lite trögare, men det skulle ändå bli hel lyckat. Mattias drog till med en Långa på 18,8kg, samt att han fick en felkrokad Vitrocka som bara satt några cm från munnen. Jag själv hade turen att få en rocka som satt där den skulle på 9,1kg, vilken blev min 20de storfiskart. Hade tidigare under kvällen fått en Blåkäxa också samt Blåkäften.
Adam Palmer och Dan Lundqvist kom också ut under Fredagkvällen, hos dom kom det upp några fina Långor också med en 20+ i topp.
Under morgonen blåste det upp ganska rejält och det blev riktigt drygt att ligga och hoppa bland vågorna så vi beslöt oss för att avbryta lite tidigare än tänkt.
Får tacka grabbarna för en grym tur och att man fick frågan om att följa med! =)
Antar att det kommer en grym rapport på Isolabloggen under dagen också, med mer bilder på Mattias fina Blåkäft och Långa.

//Niklas

Art 20 och nog den coolaste fisken i mitt liv hittils! =)

980gram Blåkäft

Blåkäxa 550gr

Mattias med sin grymma Långa på 18,8kg!

Grym solnedgång

Soluppgången innan vinden kom. 

2 kommentarer:

  1. Grymt!, inte bra att slå Farsan på tassarna för hårt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det gör inget att han slår hårt,jag blir bara stolt, Ungdomarna tar över nu bara att acceptera för oss gamlingar hi hi // Anders

      Radera