fredag 25 juli 2014

10 Gradaren gav Andreas Jackpott! =)

I dagarna blev det en tur ut till 10 Gradarn igen. Denna gång med Olles båt förstärkt med Andreas Sandström jag fiskat mycket med senaste tiden. Då han aldrig varit på något liknande fiske och var sugen på åtminstonde 2 nya arter så han också kunde skrapa ihop sina 20 så var detta en riktigt kul tur att ta med just han på.
Vi lämnade svenska kusten på ett helt magiskt hav, agnfisket gick bra och vi fortsatte ut. Vi började med att rikta in oss på det lite grundare fisket i hopp om Blåkäft och annan raritet. Efter en stunds nötande hade vi 2 Blåkäftar där den största vägde 1kg prick till mig och en på drygt 8hg till Olle. Jag fick även en Lubb på 9,4kg.
Därefter fortsatte vi att drifta på lite djupare vatten, sa till Andreas att ha kvar småkrok tacklet så han kunde plocka en Blåkäxa fort, och det tog inte många minuter innan den satt. Bingo! Själv krokade jag i något tyngre som efter ett tags pumpade visade sig vara en Vitrocka som satt precis brevid munnen, tyvärr. Efter det kom inget annat roligt upp så vi beslöt oss att ankra inför natten. Under natten kom det upp 3 fiskar av lite värde, en Vitrocka på 7,9kg till Andreas (20 artern) Grattis! Samt att han drog en Långa på 10,2kg när han ändå var igång. Olle drog sig en fin Blåkäxa på 730gram och jag fick inte en fisk på hela ankringen. När det sedan ljusnade försökte vi lite på Sejen utan resultat och efter det bar det av in mot sverige igen.
En lyckad tur för Andreas! Riktigt kul. Får hoppas man kommer ut något mer pass där i år, sjukt spännande fiske.

//Niklas

Kan det bli lugnare än så här?

Blåkäft på kilot!

Grov Lubb.

En lätt felkrokad Vitrocka hane (9,4kg)

Ante med nr 19!
Smått magisk solnedgång!

En nyvaken mister med Vitrocka i handen och nr 20!

Och när han ändå var igång så en halvtimme senare drog han en Långa på drygt 10!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar