fredag 18 april 2014

Piggvarar med nytt pb till farsan!

Idag gjorde vi en kort tur med vadarna för att spana Piggvar. Det började bra med en fångad på första platsen till mig (1,4kg). (Vi kör att den som ser första fisken får ta den sen är det den andras tur). Blåste dock mycket mer än vi trodde så det var svårfiskat och grymt dålig sikt. Testade sedan några andra ställen utan att se något. Bestämde oss efter ett tag att vi drar och kollar en plats till innan hemgång. Såg tomt ut tills jag fick ett väldigt otydligt Piggvarstryne som låg knepigt till. Den såg inte speciellt stor ut förrän vi såg den bryta sanden och ta jiggen. Farsans tur = brukar vara stor fisk... Och så denna gång också. 3,775kg/54cm. Tur man kan göra gubben glad ibland också ;) Kollade sedan ett tag till utan att se någon mer. Såg endast dessa under dagen så två sedda och två upp. Relax jiggen gjorde jobbet denna dag..

//Niklas

3 kommentarer:

 1. Schyssta fiskar! Grattis!

  Hur fungerar en sån vattenkikare på detta fiske? Bra? Bättre än typ hemmabyggd balja med plexiglas i botten? Funderar på om man skall bygga eller köpa en nämligen.

  SvaraRadera
 2. Beror på. En balja speglar sig väldigt jobbigt i dagsljus medans struten funkar kanon på det viset. Men en balja är grym förvaringsmässigt och bättre på natten. :)

  SvaraRadera
 3. Okej, lutar åt en balja då. Tackar för tipset :)

  SvaraRadera