söndag 8 september 2013

Tungafiske gav Tunga och andra överraskningar!

Natten mellan Lördag/Söndag var och jag Mattias ute för att leta Tunga. Den tänkte platsen låg som en spegel och förhoppningarna var stora redan innan vi var i vattnet. På vägen ut till lite djupare vatten pratade vi om att här måste det finnas Piggvar, det dröjde inte mer än några sekunder efter jag satte kikaren i vattnet tills jag fick syn på en. Med småkrok och mask så försökte vi lura den till hugg men den var totalt ointresserad. Efter lite Macgyver metoder så fick vi iallafall upp den över ytan för att se storleken på fisken. Omkring 2kg tippade vi på. På vägen in för att ta ett foto fick Mattias syn på en till! Efter en liten brottningsmatch handlandade han även den Piggvaren för en liten fotosession. Sen fick dom glatt simma tillbaka igen. Såg ytterligare några Piggvarar under natten som var totalt ointresserade. Och dessa tog vi inte upp.
Tydligare bild har ju tagits. 

På väg ut igen så dröjde det inte länge förens jag fick syn på det vi var ute efter. Tunga! Fick chansen att börja fiska på den, men efter ca 10minuters ointresse av fisken så gav den sig iväg på en liten simtur, där Mattias hann att doppa den maskagnade kroken framför fisken och den sög in. j*vla Mattias! ;) 
Efter ett par sekunder låg den fint i håven och vi kunde ta i land den för mätning och vägning. 320gram/32cm. Grymt! Dagen var räddad. Natten bjöd inte på någon mer fångad Tunga. Råkade trampa på en som låg nedgrävd i sanden som sedan stack iväg bara. Men spännande är det, och det är riktigt coolt hur mycket liv det är i vattnet nattetid. 
//NiklasInga kommentarer:

Skicka en kommentar