fredag 17 juli 2015

Blandat Havsfiske

Har i dagarna varit ute på ett par dagars havsfiske tillsammans med Anders och Blomman från Navia som jag fiskade med i Söndags och Manfred Isberg som anslöt i Måndags.
Söndagen ägnade vi åt vrakfiske för hela slanten. Fisket var för att vara i dessa dagar rätt så bra. Torskar på 11,5kg 10,5kg och ett gäng strax där under fick syna däck. Även en fin Bleka på 3,95kg.
Strax under 9kg

Störst för dagen 11,5kg

 Måndagen kom vi iväg rätt sent och väl ute på havet gick det riktigt tuff sjö. Lite Berggyltor, ett gäng fina Fjärsingar och en drös med Pigghaj som kom vid pillefisket blev resultatet, Natten spenderades på Kärringön.

Tisdagen bjöd på bättre väder och bättre fiske. Vi började med Berggylta där jag fick en fin på 1310gr som blev den enda fisk värd att väga. Sedan slog Manfred till med en fin Fjärsing på 480gr. Fjärsingen var verkligen sjukt feta nu så läget att ta en jätte är nog rätt, själv är inte Fjärsingfisket någon favvis. Jobbiga avkrokningar och då man ofta får flera i samma lyft gör det både jobbigt och farligt. Eftersom sjön från Måndagen hade lagt sig fint bestämde vi oss för att köra ut till vraken igen. Fisket skulle visa sig vara betydligt mycket trögare än i söndags men Blomman visade vägen med 2 skapliga fiskar strax under 10kg. Själv var jag i en som kändes riktigt bra. Där kroken bara lossnade efter en liten stunds brottning utan att få upp 1 meter. På vägen in körde vi lite Bleka och jag fick en skaplig på 3,2kg vilket avrundar denna tur. Riktigt trevligt med flera dagar på havet i bra sällskap!

//Niklas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar