fredag 15 maj 2015

Sutarefiske med fin toppfisk.

I onsdags efter att vi arbetat färdigt packade Niklas och jag hela bilen full med grejor för 2 dagars sutarefiske. Vi var framme vid sjön vid 19 tiden sedan tog det en timme innan riggarna var i vattnet. Niklas fick ganska omgående 2 sutare i 2 kgs klassen. Gott, då fick vi bevis på att dom var igång.
Sedan tjöt det i larmen med jämna mellan rum ända fram till 10 tiden morgonen efter. Många sutare upp och några tappade. Niklas slog till med en kanonfin sutare mitt i natten som vägdes till fina 3.53 kg 60 cm som vi säckade efter vägning för att fota när det ljusnat. Snacka om lycka :)

Sutare 3,53 kg 

Min största sutare klarade 3kgs gränsen med 30 gram. Efter detta race var vi helt slut, då det inte blivit någon sömn på hela natten. Så efter frukost och fotografering kröp vi till kojs för välbehövlig vila.

Utmattad ungdom drömmandes om regsutare.
Efter några timmars välbehövlig sömn så värmde vi på gasolköket för att avnjuta en burk bullens pilsnerkorv med grovt korvbröd och senap och ketchup. Under dagen då sutarna vilade roade vi oss med flötmete efter sarv och mört. WollmarsFredrik dök upp och satte sig på ett swim en bit ifrån oss för att fiska en natt. Så det blev mycket fiskesnack med honom under kvällen. Niklas fick dessutom agera fotograf då han ganska omgående fick en sutare på drygt 3,2 kg. Och inte nog med det, under natten drog han ytterligare en över 3,2 kg. Våran andra kväll /natt blev dessvärre inte en upprepning av föregående. Endast ett fåtal runs blev det. Men jag fick en sutare på 3,09 kg som jag var supernöjd med. Att den dessutom fightades som f-n gjorde inte saken sämre.

Trött gammal man utan glasögon  med pigg ung sutare.
 Kanske hade vi fått dom flesta fiskarna där vi satt föregående natt. Dom kanske är relativt stationära eller inte vem vet, Fredrik hade i alla fall betydligt bättre fiske en bit därifrån. Kallt var det denna natt 0 grader så sovsäcken värmde gott. Tur att det inte larmade hela tiden så att man fick hoppa upp och ner som en jojo som förra natten :) Sammanfattningsvis en skitkul fisketur med många runs och fina sutare.//Anders

I väntan på napp.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar