söndag 3 maj 2015

Fin fint Varfiske!

Igår var det åter dax att fresta Vararna från gummibåten. Denna gång tillsammans med Anders Christensson. Plockade upp Anders vid 8 tiden och ett par timmar senare hade vi grejerna i sjön så den hyfsat tidigt tänkta starten vi tänkt blev inte så lyckad.
Det tog inte lång stund innan vi hittade första Piggvaren, i med jiggen och den försvann direkt!
Vi båda såg att det var en skaplig fisk men den vägde betydligt mer än vi trodde, 4,81kg. Vilken start!
Vi körde på ett tag till och hittade en fisk till, som också den såg skaplig ut. Den var dock blind så i första attacken missade den jiggen totalt, andra försöket sögs den in fint och upp kom 4,25kg Piggvar.
Fick ganska kort där efter ännu en på 3,61kg och en på ca 2,5kg. Innan det blev ett litet break på fisket. Fisken var verkligen på hugget idag och anföll jiggen mer eller mindre direkt. Åter till fisket så hittade 2 stycken slätvarar ganska tätt efter varandra som inte heller dom tvekade på jiggen. 1,22kg och 1,60kg. Lyckat! Efter lite letande till så fick vi 2 Piggvarar till, drygt 3,9kg och 4,55kg.
Sedan avrundade Anders dagen med en blind fisk igen på ca 2,5kg. Dagen visade sig verkligen från sin bästa sida vid kikfisket, då i stort sett all fisk högg. Till skillnad från vad det kan vara när nästan ingen hugger. Vad det är som spelar in att vissa dagar är så mycket bättre än andra undrar man ju. Men träffar man rätt dag har man chans till ett riktigt roligt fiske. Och träffar man fel, så är det sjukt frustrerande. Snacka om kontraster. =)
Skippyfishen var jiggen för dagen. Fanns ingen anledning till att byta heller. Den fiska på grymt som vanligt!

4,55kg

Blindis på 4,25

Härligt Slätvar på 1600gram

Anders Slätis

3,61kg


3,9+

4,81 fina kilo

1 kommentar:

  1. Brutalt fiske! Grattis till fina pigg- och slätvarar!

    SvaraRadera