söndag 8 juni 2014

Havet igår gav nytt pb!

Igår blev det äntligen havsfiskepremiär här på västkusten. Vi körde lite blandad kompott för att känna lite på det. Först ut var det lite Blekafiske som gick helt okej med några fiskar på drygt/strax under 3kg. Ingen större behagade komma upp denna dag. Dagens överraskning var att vi hade riktigt bra Torskfiske på ett 100meters vrak där vi hade tänkt fiska Bleka. Men så fort vi kom ner drog där på Torsk mellan 4-8kg i mängder. Flera dubbléer på 4-6kgs fiskar blev det. Dock så lös Blekan med sin frånvaro på vraket för oss.
Bra tryck i Torskarna när man fiskar med lätta grejor. Nästan ingen ström gjorde det möjligt att fiska bra med 200gram. Efter vrakfisket blev det lite mete med blandad kompott. Gjorde ett test på Brunsnultra i ett område där vi för några år sedan hade en hel drös på 250gr+ fiskar med en fin fisk på 296gr i topp som farsan fick. Men idag var där helt tomt. Bara små Torsk som kom upp. Sedan vidare för att kolla Glyskoljora, ingen större hemma där. Blev ett gäng runt 2hg och neråt. Dagen avslutades med lite Knotfiske där jag hade turen att få nytt pb på 450gram. Fick några Knotar till men ingen av size, mängder med Fjärsing också. Väder var med oss hela dagen denna tur iallafall! Finns inget bättre än att vara på havet och slippa sjösjuka ;)

//NiklasSkipper med 8kg Torsk!

Jag själv som sitter och myser med en riktig tjockis till Knot =)

4 kommentarer:

 1. Fastna Anders på land? =) Roligt att Olle har fått ordning på sin Fiske maskin.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han har gått och blivit landkrabba. Metfisket har börjat ta över honom! :) grattis till dom fina firrarna du dragit senaste tiden!

   Radera
 2. Kul med så mycket torsk!! Bra fiskat!

  SvaraRadera
 3. Tack så mycket. Det samma till era fina fisken! Ha det bra så länge

  SvaraRadera