måndag 26 maj 2014

Gårdagens fiske!

Var ju som sagt och fiskade lite kombinerat Id/Färna igår med farsan. Blev en tidig start då jag hämtade honom vid 6 tiden. Första timmarna var riktigt sega med 0 aktivitet, vilket vi nästan hade förväntat oss så tidigt. Det dröjde ända fram till typ 1 tiden innan vi fick första fisken som var en Färna på dryga 2kg. Sedan släppte det och Idarna började trilla in. Vi fick oss ett gäng runt 2kg på frilina, innan vi bestämmde oss för platsbyte.
Även där började det trögt med någon strö Id. Testade av flera fina platser utan resultat så vi gick tillbaka där vi började och hade fått Id, när vi kom tillbaka så var farsans spot riktigt het och han drog flertalet Idar (Största 2,38) och en Sutare på en ganska kort stund medans min plats var riktigt trög.. Bara småfisk som rykte i brödet. Strax innan vi hade tänkt packa ihop så hade farsan fisk uppe som åt på ytan på sin plats, och som den far han är så kallade han dit mig då jag hade haft flera timmars torka och var riktigt sugen på en sista fisk innan hemgång.
Kastade i några bitar för att se vart fisken stog när jag kom och vi såg den stog riktigt långt bort, säkerligen 40m. Riktigt svårt att få till bra krokning och presentation på det avståndet men efter en lång drift kom flytbrödet rätt och det försvann i en go virvel. Mothugg och smack den satt! Efter en odramatisk fight låg den i håven. Ingen av oss reagerade alls på hur stor den var från början. Hade knappt tänkt väga den då vi båda hade beklagat oss lite att alla var svepta i samma storlek (Kring 2kg). Men efter en lite mer noggrann titt så såg vi båda att det var en riktigt fin fisk. Vi vägde den till 2840gram/56cm. Så man får tacka farsan som offrade en så fin fisk till mig som knappt hade fått någon på hela dagen. (Frågan är om han hade låtit mig fiska ifall han visste hur stor den var? ;) ) Det händer när man minst anar det! =)
Riktigt kul med en fisk som sticker ut från senaste tidens Idar och Färnor vi fått.

//Niklas


Fin Färna!

Farsgubben med en av hans Idar denna dag!

Jag själv gladare än på länge! =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar