tisdag 21 januari 2014

Isläget i Lundbyhamnen och Sannegårdshamnen

I förmiddags tog jag mig en promenad för att se hur isläget var i hamnbassängerna där Sikfisket bedrivs i Göteborgs hamn. Tänkte att det finns ett intresse av detta just nu. I Lundbyhamnen var det en tunn hinna med is över största delen av hamnbassängen, men på vissa ställen var det öppet vatten. Absolut ingen is att fiska från eller gå på ännu. I Sannegårdshamnen var isläget likadant, så det tar ett tag till innan isarna blir gångbara om kylan fortsätter. Själva är vi intresserade av om någon vet om det är någon is överhuvudtaget i Gullmarsfjorden. Det har ju blåst en del och inte varit jättekallt så man undrar ju hur det ser ut. Man har heller ingen lust att åka  20 mil bara för att kolla. Kikade in på Fiskebröderna i Nordstan när jag gick förbi , där låg en fin Marulk i fiskdisken. Inte ofta någon sådan fångas på sportfiske längre i Sverige. Det har det väl aldrig varit i och för sig, men förr brukade det komma upp några per säsong i alla fall. Jag hade själv turen att få en Marulk på 4,1 kg på ett havskattsfiske  med turbåten Hajen i April 1996. Den tog på en hel sill utanför Orskär väst Tjörn. Ta det nu försiktigt om ni ska ut på isarna.//Anders

Lundbyhamnen ( Tv huset )

Breiflabb

Sannegårdshamnen

5 kommentarer:

 1. Det är ingen is alls vid Ljungskile sägs det. Är också intresserad av rapporter från Gullmarn.

  SvaraRadera
 2. Finns i nuläget inte någon is på gullmaren, lite is finns längst in i skredsviksbukten men den sträcker sig inte ut till fiskeområdena.

  SvaraRadera
 3. Tack för svaret Henrik. Då slipper man gå och fundera på något fiske i helgen. :)

  SvaraRadera
 4. Var nere vid Sannegårdshamnen idag. Mest isflak och längst in helt öppet vatten. Ingen is alls att tala om ännu. Lundbyhamnen såg bättre ut när jag körde förbi på leden.

  SvaraRadera
 5. Finns det ngn färsk rapport från lundbyhamnen? Är sugen på rökt sik...

  SvaraRadera