onsdag 16 januari 2013

Sammanfattning av 2012

Här kommer en liten sammanfattning av fiskeåret 2012.

Året började med några grymma veckor Abborrfiske då vi landade fem fiskar över 1,6kg, som sen blev 6 fiskar då vi ytterligare fick en i September. Största vägde 1980gr, följt av 1830gr och 1780gr.

1830gr

1780gr


Under våren blev det en hel del fiske efter Färna också, det blev inga monster landade men fisk upp till 1,7kg fick vi. Spännande fiske, det är inte alltid storleken som har betydelse för att det ska vara skoj. Det fisket kommer det bli mer av helt klart.


Sedan blev det en del Gyltafiske i Gullmarn. fyra Blågyltor över 550gram fick syna båten med en topp på 600gram. Berggyltorna var inte alls i form i år. Riktigt uselt fiske efter dom hade vi med en handfull fiskar över kilot. Det kom även upp Paddtorsk, Rötsimpor och massa annat, men inga toppfiskar av någon annan art i år.Under sommaren las väldigt mycket tid i hopp om att landa varsin Tjockläppad multe. Efter många turer, svordommar, tappade fiskar så låg äntligen en fisk i håven. Och det var inte vilken Multe som helst utan pappas best på 6596gram som blev ett nytt svenskt rekord. Sann lycka och glädje! Själv blev man utan men det är något jag ska försöka på i år igen. 

Farsan med sitt livs fisk!
Under sommaren hanns även med en tur till Norrland för att hälsa på släkten, och då passade vi givetvis på att fiska lite granna. Finaste fiskarna där uppifrån blev en Harr på 800gr och en Ruda på 1540gr. Kul fiske det med. Fick även se på när folk fick Lax i Bergeforsen i Indalsälven, vilket var mycket underhållande.

Under hösten blev det en hel del försök efter Havsabborren. Efter många bompass så lyckas farsan fånga ytterligare en grym fisk. En Havsabborre på 2,66kg. Har blivit en hel del turer efter det också utan någon framgång. Också en fisk som det blir mer försök på. Skam den som ger sig.

Det hanns även med två turer till Öresund som inte resulterade i några toppfiskar, men en hel del Rödspottor upp till kilot. Olle Johansson drog upp en Kolja på över 1,5kg när jag var med också. Där nere kan ju allt hända så det är alltid spännande att vara där.

Sedan la sig isen i Gullmarsfjorden. Då blev det en liten satsning på Klorocka som blev väldigt lyckad. Det blev tre stycken landade Rockor mellan 800-420gram. Rockan blev även pappas 20 storfiskart. Så det blev väldigt lyckat. Varav två av rockorna kom i ett dubbelhugg!

Hane och hona.

Dubbelhugg! 
Det var en kort och lite lätt sammanfattning av vårat fiskeår.
Hoppas 2013 ger spännande fångster och ett bra väder!


//Niklas
3 kommentarer:

 1. Måste återigen gratulera till ett sjukt imponerande fiske!! Ska bli kul att se vad ni hittar på i år ;)

  SvaraRadera
 2. Jäkligt bra år ni haft!

  Ni borde anmäla er till Västsvenskan 2013. Team Svanlund? ;)
  www.vastsvenskan.com

  SvaraRadera
 3. Fett grattis till multerekordet! Har själv ett blygsamt pb på den arten, men det går stora as till multar runt hela västkusten till skåne. Undra vad maxvikten realistiskt sett kan vara i svenska vatten...

  SvaraRadera