fredag 3 augusti 2012

Nossan och Multespan!

Igår vid lunchtid drog jag och pappa upp till Nossan för en kvälls Björknafiske. I en fin miljö riggade vi upp och det dröjde inte länge förens första Björknan synade land. Fick omgående flera Björknor. Det nappade på riktigt bra tills första åskvädret drog över oss. Vädret som var lovat var INGET regn och INGEN åska, har dom någonsin rätt? efter det dog det av lite, tills det sen kom igång hyfsat igen. Tills nästa åskväder drog förbi igen. Mer regn än det innan, vattnet steg och fisket total dog. Fisket slutade iallafall med ca 20 Björknor, största 5hg. Så vart åns stora Björknor höll hus igår hade man ju velat veta. Ca 15 mörtar, 1 brax på ca 2,5kg, några snorgärsar, 1 ål,   1 gädda och några siklöjor.




Sen har vi även varit ute och spanat på Multe x antal gånger utan att se en enda fisk. Hopplöst. Dock så fick jag en torsk på ca kilot på brödet på typ 30cm djup, haha. Och pappa drog till med en  svartmunnad smörbult 100gram vägde den jämt.

svartmunnad smörbult på 100gram jämt. Svenskt rekord? haha

Brödätande Torsk, tänk om multarna var lika lätta! ;)





5 kommentarer:

  1. Hej, den där "sandstubben". Jag tycker det oroväckande ser ut som en svartmunnad smörbult. Finns det fler bilder på den? Vill du skriva vilken hamn det var?

    SvaraRadera
  2. Mycket möjligt, har inte alls nån koll på sånna småfiskar, pappa kollade lite snabbt bara och tyckte den var mest lik den hehe. Nu när jag söker på det så är det verkligen en svartmunnad smörbult. Utan tvekan. Den högg stenhårt på brödbiten

    SvaraRadera
  3. Tack för upplysningen, det var i gkss hamnen

    SvaraRadera
  4. Häftigt. Det är den andre spöfångade från Göteborg vad jag vet. Det är en nykomling i Svenska vatten. Vilket djup tog den på ungefär? Och hur var bottnen?

    SvaraRadera
  5. Coolt. Det var nog på knappa meterns djup, lera. Fiskade med brödet på måfå i det grumliga vattnet bara så tog den när det dalade ner bara.

    SvaraRadera