söndag 19 augusti 2012

Exakt info om rekordmulten!

Vilken fisk asså, vet inte riktigt vad man ska skriva. Är fortfarande uppe i varv. Efter lite mäskande med ytbröd så började denna plocka bit efter bit utan att tveka det minsta. Till sist var det bara pappas bit kvar och smack så satt den där. Efter bara några minuters tung och seg kamp utan några större utlöp så låg den i håven. Jag såg ju direkt att detta var en rekordmulte, och pappa var i chock. Detta var hans första Multe men efter många timmars nötande och några missade så blev ju belöningen mer än nog. Fisken blödde dock konstigt ur ena gälen och det såg inte positivt ut tyvärr.. Vi var snabba med vägning, mätning och fotografering. I vågsäcken visade vågen på över 6,8kg, mättes till 80cm lång och hade en omkrets på 51cm. Helt SJUKT rund var den. Vi ville självklart åter utsätta denna fantastiska fisk, så jag satt i vattnet med den i över en halvtimma utan att någonting visade på att den skulle återhämta sig. Den blödde fortfarande ur ena gälen, förstår inte hur då kroken satt i mungipan. Testade att släppa den men den la sig på buken direkt. Efter mycket om och men så beslöt vi oss för att avliva fisken och väga den på en krönt våg. Väl på Ica så visade vågen grymma 6596gram! Det blir en tidig 50års present till pappa då vi ska göra en av gjutning av fisken. Tråkigt att avliva en sådan fisk men det känns bättre att göra någonting nyttigt av det istället för att bara släppa en fisk som inte kommer klara sig. Min jakt på en multe går vidare och nu har nog pappa mättat suget på multefisket ett tag framöver.

6596gram 80cm 51cm i omkrets alltså! 

Glad gubbe!


Misslyckad återutsättning tyvärr!

12 kommentarer:

  1. Grattis! Så det är så mycket dom väger, oxarna man ser!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Verkligen, men denna var i en klass för sig alltså, lika lång som hög nästan.

      Radera
  2. Fasen vad grymt!!! STORT GRATTIS! Snacka om att nötningen gav utdelning! :D Nu blir det svårt att slå farsan ;)

    SvaraRadera
  3. Japp där satt den haha, nä denna rår man nog inte på ;) var ju kul att "guida" och se på iallafall! Jakten går vidare, blir glad jag bara får en överhuvudtaget haha.

    SvaraRadera
  4. Stort grattis! Såg att multen var lika lång som min men min var i mycket sämre kondition. Min såg ut som en gammal fisk på tillbakagång, tyvärr. Så nu kan jag börja fiska så smått igen. Har gått på halvfart den sista tiden då jag inte haft det riktiga suget samt jobb mm. Än en gång stort grattis, vi övriga multefiskare kommer jaga er! :-)

    M v h
    fiskeberra.blogspot.com

    SvaraRadera
  5. Tackar Berra! Helt sjukt vad kompakt denna fisken var. Den kunde nog inte vara många gram tyngre än vad den var på den längden. En riktig gris. Ibland har man flyt med storleken, har lagt ner sjukt många timmar på Multen iår, har själv tappat 3 och bommat några hugg så inte haft nått vidare flyt. Men att pappa drog denna nu väger ju upp det hela. Nu har man verkligen nått att kämpa för ;) tack igen! mvh Niklas

    SvaraRadera
  6. Stort grattis! Äntligen ett ansenligt svenskt rekord.Har haft målet 6kg men nu får man höja det lite:) Tobias Fbg.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tackar! Det var verkligen en riktig best. Dom finns där ute, bara att nöta på! =)

      Radera
  7. Stort GRATTIS Svanlundarna! Temperaturen har höjts här på Lindholmen, måste vara multefeber ;-).
    //Anders

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tackar Bengan ;) Jo känner faktiskt att febern börjar krypa sig på, på riktigt!

      Radera
  8. Grattis till en riktig drömfisk, såg att ni skulle göra en avgjutning av fisken, det finns en i Linköping som gör skinn montage, han är grym på att få till det riktigt bra. Sök på Frassesfiskmontering, om ni är intreserade.

    Fishon: Christer

    SvaraRadera
  9. Får man fråga om den blev tillagad eftersom återutsättningen misslyckades? Nyfiken på hur de är som matfisk?
    MVH Niklas

    SvaraRadera