måndag 25 januari 2016

Rock'n roll på Gullmarn

Den gångna helgen spenderades tillsammans med Mattias Jonsson, Nicklas Kolbeck och Andreas Sandström uppe på Gullmarsfjordens is. Målet för turen var att fånga någon Klorocka.
Rapporter från tidigare pass gav inga större förhoppningar då det verkade vara riktigt trögt, med mängder med Vitling.
När vi väl började fiska på lördagen var det riktigt stilla i grejerna, Vitlingen var nästan bortblåst och Sillen var inte speciellt talrik heller. På förmiddagen drog Kolbeck 2 Rockor på en kort stund, sedan drog det igång för oss


kolbeck med en av sina Rockor


. Rockorna avlöste varandra under hela Lördagen, dock var det riktigt trögt för mig och det dröjde enda in på mörkret innan jag fick 2. Totalt under lördagen fick vi i vårat gäng 8 Rockor. Medelvikten var dock riktigt dålig om man jämför med förra isvintern som var.

Mattias med mörker Rocka
Söndag morgon var vi ute igen, denna gåneg drog Andreas till med en dubble nästan direkt efter utlägg. Tyvärr var den ena felkrokad som också var i fin storlek och den rättkrokade var riktigt liten. Riktigt surt då han saknade reggen.
Efter det bar det av för oss igen. 9 Rockor upp under Söndagen där jag hade tur att få största på 770gr. Även denna dag var medelvikten riktigt låg. På slutspurten drog också Andreas till med en 460grammare så han gick inte lottlös! =) Riktigt skönt att alla blev nöjda och glada på resan.
Nu ser ju tövädret ut att göra isen riktigt osäker så vi får se vad framtiden har att erbjuda.
Måste också tacka gubbarna för en extremt trevlig helg med matlagning från kock Kolbeck och gött tjöt med alla! Det får vi göra om.
/Niklas

Andreas med sin förälskelse!

Jag med en kramgo rocka som bollade in sig runt min hand på 770gr

Coola fiskar!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar