torsdag 22 januari 2015

Lite fina stunder från ett fint 2014!

Var ett tag sen man skrev någonting nu, i brist på annat så tänkte jag lägga ut lite bilder med text från lite olika turer som man gjorde 2014. Orkar inte göra någon större sammanställning men 2014 var ett riktigt bra år för mig. En drös nya PBn och många nya fisken man fick testat på med blandade resultat. Får även tacka Wiggler för ett fint sammarbete under året.
Året började ju inte direkt med någon isvinter direkt så det var väl i början av April säsongen drog igång på riktigt. Blev ett par pass i Kungsbackaån där det blev ett gäng fina borrar med en topp på 1380gr.

 


Piggvars fisket lades det också ner en hel del tid på, både från gummibåt och vadarbyxor. Största fick farsan på dryga 3,7kg.

Tungafisket blev riktigt lyckat med Mattias fina 880grammare i topp följt av min 810gramming. Såg flera större fiskar som inte behagade nappa men dom tar vi i år ;) Blev även lite roliga bifångster bla Andreas Rötsimpa strax under 4hg.


 Larmfisket var nytt för oss 2014. Ett fiske vi verkligen fastnade för. Blev Ålfiske, Sutarfiske och Braxen fiske med metoden med bladade fångster. Mest lyckade passet blev en natt i Rögle dammar med 8 Braxen på mattan där farsan drog största på drygt 6kg.


Även metfisket efter diverse Vitfiskar gav massa nya PBn. Höjdpunkten var nog resan till Älvkarleby där jag och norrlänningarna spenderade 3 dagar. Tims Mört på 830gram var höjdpunkten där ifrån. Även Idfisket i skara åarna var riktigt kul där jag lyckades lura en fin fisk på 2840gr,


Havsfisket bjöd upp till dans med 2 turer till 10 gradarn där flertalet roliga fiskar kom upp. Att bara ligga där ute för ankar och få se dom vyerna i riktiga livet och inte bara på bild är helt fantastiskt. Fisket närmare kusten gav en hel del fisk utan några större sensationer.

Avslutar med 2 Brödätande fiskar som tär på psyket. Multe fisket blev ingen jätte prio i år och 2 mindre fiskar kom upp. Där emot så blev det en hel del Gräskarpsfiske med 1 landad fisk. Fick den dessutom på min födelsedag och det var bland dom bättre fighters man känt på. Dryga 7kg vägde den. En riktig sagofisk! Det får avsluta inlägget med lite blandade bilder från datorn från årets fiske. Hoppas detta år kan bjuda på minst lika fina fångster och turer.

//Niklas


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar