torsdag 7 augusti 2014

Lyckad premiärtur till Rögle dammar!

Vi har pratat om det länge, men det var nu i Tisdags vi äntligen kom till skott att packa all packning och dra ner till Skånska Rögle dammar med hoppet om att landa någon fin Braxen och ha en mysig tur med damerna. Tanken var först att köra en två dagars men det slutade med att vi var så nöjda efter 22 timmar att vi packade ihop och åkt hem en dag tidigare.
Vi började med att ta vägen in om Fiskekompaniet där Calle bjöd på lite värdefulla tips (Stort tack Calle!). Någon timme senare var vi på plats och började spomba våra platser med partiklar och pellets.

 
Redan efter två timmars fiske signalerar mitt spö fisk och jag går fram och känner att något sitter på. Kändes ungefär som att veva hem en plastpåse, men när fisken kommer nära ser vi att det är vad vi kom hit för. En Brax mycket större än vad vi tidigare sett. Grymt! Då var resan redan lyckad.Dryga 5kg Brax

Ett par timmar senare var det farsans tur att bända! Då var resan lyckad för honom också! Kändes riktigt bra då att vi redan uppnått målet med trippen efter så få timmar.

Dryga 5kg Brax i hand på en glad gubbe!
Nästa hugg kom in på natten och blev mitt nya PB på 5720gram.


Nästa fisk blev också turens största på fina 6040gram till farsan!


Sedan kom det bara upp mindre fisk under kväll/morgon. Vi beslöt oss att packa ihop vid 13 tiden och lät spöna ligga i. Mitt under packningen sög det till ännu en gång och ytterligare en 5a kom upp och satte punkt för denna turen.
För att vara första turen ner dit så hade vi inga större förväntningar. Vi hade varit supernöjda med varsin fisk och detta Braxbonzana var inget vi väntat oss. Känns som vi hade riktigt tur att sitta på rätt plats, rätt tid och med rätt metod. Semestern kunde inte slutat så mycket bättre. Detta lever man länge på!
//Niklas


Grym kväll över damm 4!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar