måndag 25 januari 2016

Rock'n roll på Gullmarn

Den gångna helgen spenderades tillsammans med Mattias Jonsson, Nicklas Kolbeck och Andreas Sandström uppe på Gullmarsfjordens is. Målet för turen var att fånga någon Klorocka.
Rapporter från tidigare pass gav inga större förhoppningar då det verkade vara riktigt trögt, med mängder med Vitling.
När vi väl började fiska på lördagen var det riktigt stilla i grejerna, Vitlingen var nästan bortblåst och Sillen var inte speciellt talrik heller. På förmiddagen drog Kolbeck 2 Rockor på en kort stund, sedan drog det igång för oss


kolbeck med en av sina Rockor


. Rockorna avlöste varandra under hela Lördagen, dock var det riktigt trögt för mig och det dröjde enda in på mörkret innan jag fick 2. Totalt under lördagen fick vi i vårat gäng 8 Rockor. Medelvikten var dock riktigt dålig om man jämför med förra isvintern som var.

Mattias med mörker Rocka
Söndag morgon var vi ute igen, denna gåneg drog Andreas till med en dubble nästan direkt efter utlägg. Tyvärr var den ena felkrokad som också var i fin storlek och den rättkrokade var riktigt liten. Riktigt surt då han saknade reggen.
Efter det bar det av för oss igen. 9 Rockor upp under Söndagen där jag hade tur att få största på 770gr. Även denna dag var medelvikten riktigt låg. På slutspurten drog också Andreas till med en 460grammare så han gick inte lottlös! =) Riktigt skönt att alla blev nöjda och glada på resan.
Nu ser ju tövädret ut att göra isen riktigt osäker så vi får se vad framtiden har att erbjuda.
Måste också tacka gubbarna för en extremt trevlig helg med matlagning från kock Kolbeck och gött tjöt med alla! Det får vi göra om.
/Niklas

Andreas med sin förälskelse!

Jag med en kramgo rocka som bollade in sig runt min hand på 770gr

Coola fiskar!






lördag 16 januari 2016

Gullmarn idag!

Isfiske premiär på havet idag! Studseröd blev valet. Isen var bra på den sträckan vi gick, ca 13cm. Fisket för dagen bedrevs för egen del på bergen och det blev ett gäng Paddtorskar, ingen vikt att tala om dock och lite annat kraffs. Vi var 7 stycken fiskare och totalt blev det ett 20tal Paddtorskar, största var en 3hgs. Kolbeck fick även en liten söt Klorocka. Sjukt trevlig dag med vindstilla och gött snack. 
Drar ut imorgon igen! Rapport imon kväll eller måndag..

/ Niklas



Fina Vyer!

Ett tips är att alltid ha ett gäng av dessa liggande. Helt SJUKT skönt att ha kalla dagar så man slipper frysa om tex händerna. Bara lägga i vantarna man har på sig utan att dom är i vägen alls. Väldigt billig investering som gör underverk...

tisdag 12 januari 2016

Isfiske efter Lake i Lidan

Var i helgen uppe i Lidan, igen. Denna gång stod isfiske på schemat. För att sammanfatta en lång tur som var mycket trevlig så fick vi några små hanar. Honorna lyckades vi inte flirta denna gången heller. Spännande och kul fiske iallafall. Man vet ju inte vilket motstånd man har att vänta när det fäller.

Nu hoppas vi havsisen lägger sig riktigt så man kan komma ut på Gullmarn!

//Niklas

torsdag 7 januari 2016

Iskoll Skredsvik igår

Åkte iväg för att kolla hur kylan hade påverkat Skredsvik igår, tyvärr var det nästan bara öppet vatten så får hoppas det fryser snart! =) Här kommer 2 bilder på hur det såg ut...
Sjukt fin vinterdag var det igår iallafall, väldigt skönt och friskt vid vattnet.

/Niklas