söndag 31 mars 2013

Test på Havsabborre i brist på annat!

Tog en tur för att se ifall det var någon Havsabborre hemma ännu en gång. Men som alla andra gånger tidigare bommade jag igen. Fick 3 Havsöringar jag krokade av försiktigt i vattnet. Det var grymt lågt vatten idag, aldrig sett så lågt där tidigare. Det var i allafall skönt att få komma ut och kasta lite i öppet vatten. Nästa gång kanske den sitter där!

//Niklas



torsdag 28 mars 2013

Göta älv premiär

Idag blev det en tur till Göta älv med Anders "Bios" Bengtsson. Skönt att få få fiska i öppet vatten igen efter denna isvinter. Det flöt dock en hel del stora isflak i älven så man fick köra försiktigt med båten. Så till fisket, vi fiskade ett tag innan en gädda visade sig genom att lojt följa efter betet tämligen ointresserad. Detta hände flera gånger innan jag lyckades kroka en 3 kgs gädda på en liten jigg. Flera av gäddorna som följde efter betena var hyfsat fina största kanske ca 8 kg. Sedan lyckades även Anders få en gädda att hugga på hans fluga även den på ca 3 kg. Det var dom enda gäddorna som vi fick idag men vi fick se säkert 5 till som inte var på humör att hugga utan bara var nyfikna på betena. Vi jerkade, jiggade , fiskade med vobbler och flugfiskade så vi testade det mesta. Solen sken hela dan så vädret var gott, men det får gärna komma lite värme nu. Det var en hel del båtar ute på älven idag.//Anders


Älv gädda

Lurig ramp i kungälv 

söndag 24 mars 2013

Väntar på våren!

Nu har vi lagt isfisket på hyllan och väntar varmt på våren som är efterlängtad. Vi får se om/vad det blir för fiske till påsk, det beror på vädret. Ska bli skönt att slippa allt borrande till möjligtvis nästa vinter igen.
Ha så skoj där ute och hoppas ni har roliga planer inför våren/sommaren som blir lyckade!

//Niklas

Från en varm skön sommarkväll på Mjörn

Tack för i vinter Gullmarsfjorden, du gav oss mycket glädje!
Du får gärna ge ifrån dig lika mycket i sommar.

lördag 16 mars 2013

Trögt på Gullmarsfjorden

Hade lagt undan isfiskegrejerna för denna säsongen för att jag kände mig trött på det och längtar till fiske på öppet vatten. Men vintern vägrar ju att släppa greppet i år så ska det bli nåt fiskat så är det isfiske som gäller. Niklas var sugen så jag hakade på. Gyltor och paddtorsk stod på schemat. Fisket var otroligt trögt hela dagen och inte i närheten av dom fisken vi haft tidigare. Vi fick ingen paddtorsk och inte många gyltor heller. Storleken på dom vi fick var högst ordinär, största ca 1 kg. Några glysor , 3 torskar o nån vilsekommen sandskädda kom också upp. Dock var vädret underbart skulle bara varit varmare så isen försvann snabbare.//Anders

Dagens enda blågylta

söndag 10 mars 2013

Kall men trevlig dag på isen!

Körde ett pass på Gullmarn idag tillsammans med Isola Mattias. Vi ställde till en början sikte på att testa efter Rötsimpa, det gav två simpor upp till ca 3hg och en fin Sjökock till Mattias på 140gram. Det blåste friskt idag så när solen gick bakom bergen blev det för kallt för att stanna så vi beslöt oss testa något annat. Tanken var att köra lite Paddtorsk men isen blev för tveksam då vi började närma oss den tänkta platsen så vi beslöt oss att sätta oss och fiska lite Rocka istället. Fisket var trögt och det blåste på, men en Rocka blev det till Mattias! Inte större än en handflata. Det var den minsta Rocka vi båda sett. Men riktigt söt var den iallafall (Kolla Isola bloggen för bild). Efter lite grillning och gott snack gav vi upp och åkte hem. En kall men mycket trevlig dag i gott sällskap. Inte alltid resultatet som räknas för att man ska vara nöjd.

//Niklas

En smal simpa på ca 3hg!



lördag 2 mars 2013

Paddor och Gyltor igen!

Idag blev det ännu en tur på Gullmarsfjordens is. Men idag var det nog sista isfisketuren för i år då det tog bra mycket på isen under dagen och kändes inte speciellt säkert när vi skulle gå in från fiskeplatserna som ligger en bit ut. Dessutom så känner vi oss ganska mätta på isfisket.

Dagen som helhet var riktigt trög, men under loppet av 3 timmar så var Gyltorna i stöten vilket var riktigt skoj. Gyltor på 1380gr, 1300gr, 1220gr, 1220gr och 1180gr fick syna isen. Dessutom en Blågylta på 540gr. Fick faktiskt själv alla Gyltor av storlek, men den där riktiga toppen som pappa fick förra gången saknas. Där fick han igen lite för den. Dock så vaknade han till på Paddtorskfronten! Han fick hela 5 stycken idag, och jag fick 1. Dock vägde ingen över 100gr. Kul ändå. Det blåste verkligen som F*N idag. Saker blåste bort, vi blåste bort, spön blåste bort. Riktigt jobbigt. Men en kul dag med alla roliga fighter med Gyltorna. Det är verkligen bra drag i dom på lätta grejer.

//Niklas

1380gr!

540gr!

En minipadda är uppe och kollar läget.